Читај ми!

Тиодоровић: Тражићемо строже мере

Од јуче у подне на снази су строже мере заштите од ковида-19 које ће се примењивати до сутра у 6 ујутру. Раде само продавнице прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе. Средње школе сутра прелазе на наставу путем интернета. За уторак је заказана нова седница Кризног штаба, када би могле да буду предложене нове мере. Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да медицински део штаба није задовољан донетим мерама и да ће тражити да оне буду пооштрене. Он је за Радио Београд 1 рекао да је током наредне седмице и следећег викенда неопходно свести контакте на минимум.

"Свака епидемија има свој крај, али када ће до њега доћи, зависи од две ствари: здравственог система и одговорности појединца. Уз то, велика је ствар што су релативно брзо почеле да се производе вакцине. Будемо ли вакцинисали три до три и по милиона људи, уз оне који су већ стекли имунитет, то ће бити између 60 и 80 одсто становништва и то ће значити да је епидемија под контролом, а случајеви заразе да ће бити само спорадични", закључио је Тиодоровић.

У Новом Саду је отворена фабрика за производњу аутомобилске електронике компаније Континентал Аутомотив Србија. Биће запослено најмање 500 људи. Председник Александар Вучић истакао је да без Немачке не бисмо могли да будемо успешни у економији. Представници Континетала упознали су председника Србије са призводима и објаснили да се ту неће правити, само инструмент табле и дисплеји за возила, већ и паметни управљачки системи. Вредност инвестиције је 140 милиона евра.

Глумац Борис Комненић преминуо је после тешке болести у 64-тој години. Био је првак драме Народног позоришта у Београду, чији је стални члан постао 1984-те године. Међу филмским и телевизијским насловима у којима је играо су "Бал на води", "Тајванска канаста", "Шпадијер један живот", "Горе доле" и "Вратиће се роде". Једна од најпознатијих улога на телевизији био му је лик Саше Попадића у серији "Бољи живот".

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво