Читај ми!

Прича о ромској цркви

У вечерашњој емисији чућете причу о томе како је настала ромска црква коју је испричао познати Чедомир Николић из Привлаке. Прича је објављена давне 1935. године у листу “Време”. Поменути Чедомир Николић имао је велики углед међу Ромима и сељацима. Није имао деце, тако да је најближа родбина нестрпљиво чекала да, после његове смрти, наследи велико имање. Оно што се догодило, разочарало их је. Чедомир је једног дана позвао мајсторе и показао им место на свом поседу где је желео да се сагради црква.

Како су мајстори радили и саградили цркву, ко се окупљао у њој и ко је проповедао, слушаћете у суботњем издању Света Рома који су припремили и воде Драгољуб Ацковић и Уна Бериша.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]