Први онлајн састанак Срба из дијаспоре

Савез Срба Словеније био је домаћин првог онлајн састанка представника српских удружења и организација из дијаспоре и региона. Намера је била да се, упркос пондемији, не прекине континуитет окупљања и укаже на проблеме са којима се суочавају Срби у земљама у којима живе. Посебна пажња је посвећена попису становништва који ће ове године бити одржан у готово свим земљама у региону.

Фондација „Дивац" окупила је, на панелу о улагањима дијаспоре, бројне организације и појединце из Србије и расејања. Пренећемо вам утиске с расправе о могућностима улагања у локалне самоуправе у Србији.

О Србима у Америци, почецима њиховог одласка „тамо далеко", као и тешкоћама уклапања и верског живота у новој заједници, мало се зна. Историчар Милован Балабан упознаће нас с овим делом, недовољно познате, српске историје.

Музички уредник: Снежана Станојевић

Уредник емисије: Гордана Глигорић

veceras.zajedno@rts.rs  

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Уредник редакције, водитељ и уредник емисије Гордана Глигорић Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]