Ове године без Светосавског бала у Паризу

Савез Срба Француске је манифестацију “Дани Србије и српске културе”, која се по традицији одржава у јуну, због короне морао да “развуче” од октобра 2020. до јануара 2021.године.

Тринаестог јануара, на дочек Српске Нове, у етар је, заједно са још неколико српских савеза из светских метропола, послат видео материал снимљен испод Триумфалне капије. Уз песму "Тамо далеко" обележен је крај првог, и почетак  другог дела манифестације "Дани Србије и српске културе". Планирају се изложбе, предавања, концерти и друга већа окупљања, ако епидемиолошка ситуација то дозволи.Већ сада је, међутим, извесно да Светосавског бала, по први пут ове године, неће бити - каже Петар Гојковић, председник Одбора за културу Савеза Срба Француске.

Прошле године, негде у ово време, у згради Радио-телевизије Словачке, у Братислави, откривена је биста Николе Тесле. Најзаслужнији за то је Стане Рибич, председник Удружења Срба у Словачкој, добро познато име српске дијаспоре. Прошле суботе, на конференцији Теслине научне фондације у Филаделфији, Рибичу је додељена награда "Теслин дух". Стане Рибич говори о значају те награде и активностима Удружења Срба у Словачкој у време короне.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво