Читај ми!

Фриленсери, гиг-радници или – модерни предузетници?

Програмери, али и – наставници језика, рачуноводје, писци и они који „само“ убацују податке су заправо – фриленсери – уколико тај посао раде преко интернета. У жижи јавности због неспоразума са Пореском управом, заправо су врло присутни у целој Србији, не само у Београду. Колико их је и чиме се све баве, тема је истраживања које спроверо Центар за истраживање јавних политика и објављио под називом ГИГМЕТАР, јер се ови радници још називају и гиг-радницима. И једна су од тема у нашем програму.

Ово је недеља у којој је у Европи посебна пажња посвећена превенцији обољевања од рака грлића материце. Србија је у Европи, на петом месту кад је реч о обољевању, али и умирању од ове болести. Годишње оболи око 1000 жена - али - колико их посети лекара? И колико се градјана и градјанки и иначе, превентивно прегледа? Говорићемо о томе у нашем „Питању јутра", али и нешто касније са проф.др Александром Капамаџија.

Техничка школа у Власотинцу у друго полугодиште креће са новом радионицом у коју је уложено 50 хиљада евра. Ко ће се све обучавати и каква су очекивања је једна од тема које су припремили наши дописници.

Пратимо актуелну ситуацију о корона- вирусу и вакцинацији, доносимо детаље инаугурације америчког председника, и - настављамо обележавање 60.годишњице наше емисије „Караван" .

Са вама је Ружица Зоркић Радичевић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво