Читај ми!

У Србији и трећа вакцина против короне - кинеског "Синофарма"

У Србију је стигло милион доза вакцине кинеске компаније "Синофарм". Поред председника Александра Вучића, авион са цепивима су дочекали и амбасадорка Кине Чен Бо, министар здравља Златибор Лончар и директор БИА-е Братислав Гашић. Уколико, после провере, добије дозволу Агенције за лекове и медицинска средства, вакцина Синофарм биће у употреби можда већ сутра или у понедељак. Ефикасност "Синофарм" вакцине, у зависности од извештаја, је између 80 и 86 одсто. Кинеска "Синофарм" је трећа вакцина која ће бити у употреби у Србији, након "Фајзерове" и руске "Спутњик ВЕ".

Породична трагедија код Сјенице - три особе су убијене, једна је тешко рањена у селу Расно код Сјенице. Како РТС незванично сазнаје, реч је о породичној трагедији. Према за сада незваничним информацијама, зет се вратио из инострантва, у кућу где су живели његова супруга, таст, ташта и супругин брат и са више хитаца пуцао је њих. Супруга и њени родитељи су остали на месту мртви, док је супругин брат са тешким повредама пребачен у болницу и лекари се боре за његов живот. Он је упуцан у грудни кош и у руку и лекари се спремају да га оперишу. Осумњичени за убиство је побегао и полиција интензивно трага за њим.

Прошле су три године од убиства лидера Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића. Починиоци и налогодавци убиства нису откривени, иако је косовско тужилаштво до сада подигло три оптужнице. Чланови породице, сарадници, пријатељи и суграђани Оливера Ивановића окупили су се у Косовској Митровици и паљењем свећа на два одвојена скупа обележили три године од његовог убиства. Председнику СДП-а Расиму Лјајићу припадници Косовске полиције нису дозволили да пређе административну линију на Јарињу и да у Косовској Митровици присуствује помену. Помен је одржан и Храму Светог Саве. Премијерка Ана Брнабић, рекла је да су надлежни српски органи учинили све да се истражи тај ужасан злочин, али да су на сваком кораку наилазили на опструкције Приштине.

Армин Лашет нови је шеф немачке странке ЦДУ, уместо Ангеле Меркел. Оцењује се да је његовом победом осигурано да ће политика садашње канцеларке бити настављена. Ангела Меркел је била 16 година на челу највеће немачке странке. Председседник Александар Вучић честитао је Лашету на избору за новог шефа Хришћанско-демократске уније. „Настављамо да се ослањамо на чврсто партнерство с Немачком и ЦДУ-ом," написао је Вучић на свом твитер налогу.

Реке које су се претходних дана изливале и плавиле путеве и домаћинства су у опадању. Међутим, због поплава, снега и леда велики број домаћинстава у југоисточној Србији и даље је без струје и воде. Наредне седмице очекује се седница републичког кризног штаба када ће бити процењено колико је новца потребно најпре за хитну санацију али и за дугорочно решавање проблема.

У дербију 16-ог кола АБА лиге, кошаркаши Партизана играће против Будућности. Меч у Подгорици почиње у 18 часова.


Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ирена Јеловац и Владимир Михајловић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво