Читај ми!

Шта знамо о коронавирусу?

Вирусолог и микробиолог из Специјалистичког ветеринарског института у Краљеву Миланко Шеклер каже да коронавирус није респираторни већ системски вирус који се путем крви шири по целом организму, да маска није потпуна заштита али спречава да појединац који је носи удахне 95 одсто капљица вируса, и да тежина клиничке слике највише зависи од количине вируса који је особа унела у организам. У емисији говоримо о досада познатим карактеристикама овог вируса.

Обележава се Међународни дан особа са инвалидитетом са циљем да им се омогући једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву. Тај дан је повод да се скрене пажња на проблеме с којима се особе с инвалидитетом суочавају, а то су пре свега сиромаштво, висока стопа незапослености и искљученост из друштва. Упознаћемо се са активностима удружења Форум младих са инвалидитетом.

Колики је проценат људи који осећају промене времена и озбиљно реагују на скокове и падове температуре, притиска и влажности ваздуха? Који параметри највише утичу на погоршање стања код људи са хроничним болестима и да ли смо сви помало метеоропате. Говоримо о утицају времена на здравље људи, најчешћим тегобама и како их ублажити?

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво