Све тежа епидемијска ситуација

Епидемија вируса корона не јењава. Повећава се број преминулих а све је више пацијената у болницама. У Палати Србија заседа Кризни штаб. Могуће је увођење нових мера. После састанка министра здравља са директорима ковид болница, лекари апелују на грађане да се придржавају мера, јер су болнице пуне. У помоћ лекарима пристижу и студенти завршних година Медицинског факултета. Директор Инфективне клинике доктор Горан Стевановић каже да засад има довољно болничких капацитета за све ковид пацијенте. Упозорио је, међутим, да ако се заражавање настави овим темпом, можемо доћи у ситуацију да кревета не буде довољно за све оболеле. У Ковид систем од данас улазе болнице у Ивањици, Зајечару и Пироту. Од данас у школу иду само основци од првог до четвртог разреда. Они старији, од петог до осмог, и средњошколци наставу ће пратити на даљину све до почетка зимског распуста 21. децембра. У Београду ће, због смањеног броја путника, од 18 часова и 30 минута, на 74 линије јавног превоза бити редуковани поласци.

Председник Александар Вучић уручио је преостала одликовања за посебан допринос у борби против корона вируса медицинским установама и здравственим радницима. Одликовања су им додељена на Дан примирја, али су им због епидемијске ситуације, тек данас уручена. Вучић им је захвалио на пожртвованости и ентузијазму, у како је рекао, немогућим условима.

Србија је повукла одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе, Тарзана Милошевића, саопштила је премијерка Ана Брнабић после разговора с председником Србије, који је то предложио Влади. Комесар за проширење Европске уније Оливер Вархељи поздравио је одлуку Владе Србије да повуче отказивање гостопримства амбасадору Црне Горе. Позива Црну Гору да уради исто, наводећи да су добросуседски односи и регионална сарадња кључни за процес придружења Унији.

Према прелиминарним резултатима избора за градоначелника Северне Косовске Митровице, кандидат "Српске листе" Милан Радојевић освојио је 89,86 одсто гласова, саопштила је Централна изборна комисија. Гласало је близу 40 одсто уписаних бирача.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић
Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво