Читај ми!

Војислав Кецојевић, кошаркаш

Гост 433. емисије је кошаркаш Војислав Кецојевић. Читаву каријеру од 1969-1986. провео је у ваљевском Металцу. Члан је генерације која је пласманом у Прву савезну лигу 1973. остварила највећи клупски успех. Касније је био и тренер млађих категорија клуба.

У емисији ће између осталог говорити: о тренеру Луки Станчићу. По чему су његовој генерацији били узор старији кошаркаши ваљевског клуба? Пласману Металца у Прву савезну лигу и како је тај догађај примљен у Ваљеву. О популарности и препознатљивости. Због чега је читаву каријеру провео у Металцу, упркос бројним понудама других клубова? Зашто није био репрезентативац Југославије? О гостовању репрезентације Совјетског Савеза у Ваљеву 1974. Због чега је Металац играо много пријатељских утакмица, поготово са београдским клубовима? Против којих кошаркаша му је било најтеже да игра у одбрани? Како је пре утакмице више сазнавао о квалитетима играча и екипа против којих ће да игра? На који начин је пре почетка меча мамио аплаузе гледалаца? Које карактерне особине је стекао бавећи се спортом?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 чссова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво