Читај ми!

“Човек у фокусу“, упркос физичкој дистанци

Удружење "Амитy - снага пријатељства" већ 21 годину се бави проблемима старости и старења у Србији. Последњих осам месеци, од када је проглашена пандемија корона вируса, у фокусу је подршка старијима у градовима, а посебно у удаљеним селима.

Епидемији се не назире крај, а живот не може да стане. За друштвено одговоран рад Удружење „Амитy" не мимоилазе ни признања. На  конкурсу за најбољу социјално ангажовану фотографију "Човек у фокусу" освојили су прву награду Делегације Европске уније у Србији и Магазина "Национална географија Србија" и о томе ћемо разговарати са мр Надеждом Сатарић, социјалном радницом из Удружења „Амитy - снага пријатељства".

Да ли корона вирус може да узрокује мождани удар? Још на почетку епидемије посумњало се да инфекција Ковидом19 може довести до згрушавања крви а да очекивана последица буде мождани шлог. О евентуалној узрочно-последичној вези сазнаћемо више од проф. др Дејане Јовановић из Клинике за неурологију КЦС.

А како живе корисници и запослени у Дому за старе „Бежанијска коса" у Београду? Због здравствене безбедности протеклих дана им у посете не долазе рођаци и пријатељи, али су станари ове установе оптимисти и успевају да превазиђу изолацију,упркос свему. Своја искуства поделиће са нама корисница у овој установи Милена Машић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - (Фото/Пројекат за повећано учествовање старијх жена у јавном и политичком животу - „Amity")

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво