Читај ми!

Пројекат " 100 највећих" за економско повезивање региона

Већина европских  земаља у режиму је  примене најригорознијих рестриктивних мера ради спречавања ширења коронавируса. Понегде оне већ дају резултате, док се другде посеже за још драстичнијим ограничењима. Као ефекат високе стопе заражавања, готово свуда је уочљив  раст броја преминулих. У првом сату Магазина, уобичајено, чућемо рапорт из неколико држава. 

Што пандемија дуже траје, то је економска ситуација широм света, све тежа. Чини се да никад није било важније да се привредници међусобно повезују, јачају економску сарадњу и шире економски простор.Кад је наш регион у питању од велике помоћи би могао бити  пројекат "100
НАЈВЕЋИХ". У Србији се ове године реализује под слоганом МОРАМО НАПРЕД.
Тим поводом, саговорница нам је директорка пројекта Ивана Првановић.

У последње време све су чешћа упозорења стручњака на последице које по животну средину има текстилна индустрија. Само на америчким депонијама годишње заврши више од 11 милиона тона текстила, а из Велике Британије стиже податак да нова или веома мало ношена одећа која се баци вреди готово 50 милијарди долара. Отуда, у свету  али и код нас, јача тренд који се назива "одржива мода". О томе ћемо разговарати са професорком Мајом Радетић са Технолошко металуршког факултета.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар