Читај ми!

Још 700 милиона евра за борбу против короне

У току је седница Кризног штаба. Уочи седнице, епидемиолог Предраг Кон  рекао је  да ће се расправљати о спровођењу досадашњих мера, али и о  одлукама чије је усвајање одложено, пре свега о преласку на онлајн  наставу.

Председник Александар Вучић састао се са челницима надлежних института  и агенција, а једина тема разговора била је хитна набавка вакцина. Он је  на инстаграм налогу објавио да је разговарао са представницима Института  за вирусологију, института "Торлак" и "Батут", Агенције за лекове и  Републичког фонда за здравствено осигурање, а састанку су присуствовали и премијерка Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар.

Посланици Скупштине Србије разматрају више предлога закона о  потврђивању споразума о зајму за разне пројекте са међународним  финансијским институцијама. На располагању ће бити скоро 700 милиона  евра за ефикаснију борбу против ковида 19, изјавио је у парламенту министар финансија Синиша Мали.

У Берлину је ухапшен возач аутомобила који се јутрос залетео у капију  седишта немачке канцеларка Ангеле Меркел. Истрага је у току. Лист "Билд"  преноси да је иста особа пре шест година ударила аутомобилом у исто  место, па се верује да је инцидент политички мотивисан.

Покрајинска влада честитала је свим грађанима Војводине 25-ти новембар  - дан када је, пре 102 године, Велика народна скупштина у Новом Саду  донела одлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији. Ту одлуку  једногласно је подржало тадашњих 757 посланика Велике народне  скупштине. У саопштењу покрајинске владе оцењује се да је Војводина,  као интегрални део Србије сачувала и изградила важне институције и у  свим областима друштвеног живота створила услове за пуну равноправност и  просперитет свих који у њој живе.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду обуставља поступак против  директора школа, који је покренут због тога што су тражили од запослених  и ученика да носе маске, саопштили су после састанка са ресорним  министром из Друштва директора школа Србије. Министар Бранко Ружић каже  да премијерка Брнабић и он сматрају да је апсурдно позивати на разговор  директоре школа зато што поштују мере Кризног штаба. Председник  Скупштине Друштва директора школа Србије Дејан Недић потврдио је да ће  поступак бити обустављен.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.
Уредници вести Марица Сердар и Реља Трајковић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво