Читај ми!

Отац Мијаило: Митрополит Амфилохије је био велики борац

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије биће сахрањен у недељу 1-ог новембра у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици. У току дана блаженопочивши митрополит биће пренет у Цетињски манастир, где ће земни остаци бити све до недеље, када ће бити служена и Света заупокојена литургија, коју ће служити патријарх Иринеј. Све до сахране, народ ће у молитвеном мимоходу моћи да се поклони митрополитовом одру. По сопственој жељи митрополит Амфилохије ће бити сахрањен у гробу, припремљеном за његовог живота у крипти Саборног храма у Подгорици. Епископски савет Српске православне цркве у Црној Гори апелује на све учеснике митрополитовог испраћаја да се придржавају прописаних здравствених мера. Митрополит Амфилохије преминуо је јутрос у Клиничком центру Црне Горе, где се лечио од Ковида-19.

Отац Мијаило Бацковић, парох грбаљски, изјавио је за Новости дана Радио Београда 1 да је митрополит Амфилохије био велики борац и да је у време када је он дошао на чело митрополије кренуло опште васкрсење српске цркве и вере, не само у ЦГ већ и шире. Његова борба, коју је водио заједно са сарадницима, са народом и свештенством око спорног Закона о слободи вероисповести, мислим да је то оно што га је највише потресло, јер је видео огромну мржњу према цркви, видео је огромно страдање које је могло да се деси његовом народу. Али, његовим молитвама и молитвама Светог Петра Цетињског, Василија и осталих наших епископа, монаха и монахиња и пре свега народа, ми смо избегли страдање тако што је први пут демократски смењена власт у Црној Гори. 

Број оболелих од вируса корона расте из дана у дан. Ситуација се погоршава у свим деловима Србије. Најкритичније је у Београду где се болнице убрзано пуне, а то показује и податак да је за само 5 дана од враћања у ковид систем привремена болница београдска арена примила више од 130 пацијената каже за ЕР-ТЕ-ЕС медицински координатор те болнице Предраг Богдановић. Епидемиолог Бранислав Тиодоровић упозорава да нас очекује дуготрајна борба са вирусом и позива грађане на поштовање мера.

Тржни центар "Галерија Београд" отворен је јутрос у оквиру комплекса "Београд на води", а свечаној церемонији су, осим инвеститора - председника компаније "Игл Хилс" Мохамеда Алабара и председника Србије Александра Вучића, присуствовали и председница Владе Ана Брнабић, министар финасија Синиша Мали и градоначелник Београда Зоран Радојичић. Са Галеријом Београд, као највећим и најмодернијим шопинг, гастроносмким и забавним центром на обали Саве, који ће запослити 5000 људи, Београд постаје европска и светска метропола која ће привући туристе али и инвеститоре. Председник Србије Александар Вучић подсећа да ће Србија октобар завршити са суфицитом у буџету и да годину короне завршава као прва у Европи по стопи раста. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Владимир Михајловић.

продуцент Светлана Стевановић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво