Како стимулисати предузетништво?

У претпоследњем октобарском јутарњем програму размишљамо о томе како мотивисати младе људе да се баве пољопривредом. Текућа епидемија Ковида-19 показала је колико је важно имати поуздане изворе хране, а Србија итекако има ресурса по том питању. Највише недостају људи који би се бавили производњом хране. Зато ћемо разговарати о овој, као и о још једној релативно сродној теми, а то је еколошко предузетништво. У Новом Саду у току је један пројекат који се бави управо овом темом па ћемо мало више светла бацити и на њу.

Чућемо и разговор с једним добровољцем који се пријавио за тестирање оксфордске вакцине против Ковида-19, а сазнаћемо и како се сналазе припадници српске заједнице у Трсту током текуће кризе изазване пандемијом.

Коронавирус отежао је посао свим угоститељима, па тако и кафићу 16 у којем раде млади из Свратишта за децу која живе и раде на улици. Они се тамо обучавају за рад у угоститељству како би себи осигурали егзистенцију, али им је криза изазвана мерама за сузбијање епидемије угрозила посао. Срећом, људи добре воље донирали су довољно новца да се овај леп пројекат настави, а више детаља чућете у прилогу који је припремила колегиница Биљана Шујдовић.

Као и сваког петка, једног слушаоца или слушатељку наградићемо холтером крвног притиска у нашем традиционалном Призма квизу.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Будите уз Радио Београд!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом