Читај ми!

Срећко Црногорац: црногорска влада -програм и изазови

За три недеље Црна Гора добија нову владу. Немогуће је да она буде експертска, најавио је мандатар Здравко Кривокапић, али од политичара који удју у његов кабинет захтеваће стручност. У току је усаглашавање кадровских листа и захтева лидера нове парламентарне већине. У првој руци, у игри је око 150 најважнијих позиција у влади, органима управе и јавним предузећима.

Власт у Црној Гори је, на срећу нове већине промењена, али, на жалост, у најгорем могућем тренутку - док бесни пандемија ковида 19, привреда тоне у рецесију, а јавни дуг нараста на 100 одсто годишњег БДП-а. Мандатар и будући премијер већ има много проблема, али делује као човек који има и решења.

О новој црногорској влади, њеном програму и првим потезима, тим поводом за Магазин говори члан експертског тима Здравка Кривокапића Срећко Црногорац

Академик Тибор Варади објавио је трећу књигу документарне прозе "Догодило се у Ечки", али њом не исцрпљује извор и инспирацију- архиву породичне адвокатске канцеларије у Бечкереку, која је постојала више од једног века. Са писцем Тибором Варадијем разговараћемо о књигама, епохама и судбинама малих људи у њима.

У протеклих десетак дана фудбалска репрезентација Србија одиграла је три важна меча. Игру, резултат али и прогнозу предстојеће, најважније утакмице против Шкотске у Београду анализира некадашњи репрезентативац, тренер Љубинко Друловић

Аутор: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво