Има ли ко да брине о тешким болесницима?

И поред повећања броја новозаражених коронавирусом, Србија је у овом тренутку једна од најбезбеднијих земаља. Стручњаци упозоравају да нас ускоро очекује јачи интензитет ширења инфекције, а на то указује и математички метод који примењује професор Петар Кочовић. По њему, трећи удар епидемије је већ почео, а у разговору са њим сазнаћемо када нам предстоје најкритичнији дани.

Ковид 19 отежава  збрињавање најтежних малигних болесника и у велики проблем доводи њихове породице. Поводом Дана Hospisa  подсетићемо се колико је важно ублажити њихову патњу и какве су могућности на располагању у Србији.  Саговорница нам је Вера Маџгаљ,  директорка Belhospisa, специјализоване добротворне организације за пружање помоћи  неизлечивим пацијентима.

Пријава послодаваца за учешће у програму Моја прва плата је завршена. Данас се отвара позив за пријаву заинтересованих кандидата. О томе ћемо разговарати са Мирјаном Ковачевић из Привредне коморе Србије.

Први хладнији јесењи дани подсете нас да би ускоро требало да почне грејна сезона. Да ли су системи спремни, има ли довољно енергената и по којој цени ћемо се грејати питања су за Дејана Стојановића из Пословог удружења топлана Србије.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

број коментара 0 Пошаљи коментар