Српски корени Андреа де Вида, 1. део

Пред вама је прича из серијала „Потомци“ у коме трагамо за српским коренима широм света. Почетак ове несвакидашње породичне приче јесте догађај о коме се готово ништа не зна. Тог 8. јуна 1948. године на линији Београд-Сарајево отет је цивилни авион. Пилот је био приморан да пређе Јадран и слети у Бари, у Италији. Међу отмичарима је била Споменка Томовић, мајка нашег вечерашњег госта, који говорећи о Београду каже: „Доживљавам га као град у коме су моји корени“. И додаје: „То још више осећа мој син“.

Животну причу Андреа де Вида, инвеститора и финансијског стручњака из Италије, у којој се као на филмској траци смењују слике из ратне и послератне  Југославије, забележили смо у Милану, у његовој породичној кући.

Аутор серијала „Потомци": Наташа Јокић

Уредник емисије: Гордана Глигорић

veceras.zajedno@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Уредник редакције, водитељ и уредник емисије Гордана Глигорић Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]