Ослобађање од стега

Харизматични певач и вођа групе Дорс, Џим Морисон, култна фигура рок музике, познат је по песмама које је изводио са својом групом, али и по текстовима које је писао. Поред тога што је био аутор великог броја текстова за групу Дорс, које је оживљавао у аутентичним и узбудљивим сценским наступима, Морисон је написао и велики број песничких текстова. Написао је више од 1600 страница поезије, анегдота, епиграма, текстова за песме, есеја, прича и бележака. За живота је објавио две песничке књиге, док су две, међу њима и збирка ''Дивљина'', објављене постхумно.

У вечерашњој емисији песник Урош Котлајић говори о феномену рок поезије, о поетском квалитету Морисонових текстова, о песмама из збирке ''Дивљина'', о Џиму Морисону као уклетом песнику и као ствараоцу који је својим текстовима и својим понашањем тежио ослобађању од свих стега, од свега онога што човека спутава.

Урош Котлајић је дипломирао Филозофију на Филозофском факултету у Београду. Објавио је 5 књига песама. Учествовао је у раду песничко-уметничке групе заједно са Тамаром Шушкић, Владимиром Табашевићем, Гораном Коруновићем и Бојаном Васићем. Ради као уредник у Издавачкој кући ''Трећи трг''.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић


Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво