Жестоке борбе јерменске и азербејџанске војске

У региону Нагорно-Карабаха букти рат Јерменије и Азербејџана. Повећава се број жртава на обе стране а Јермени најављу освету за убијене војнике. У обе земље проглашено је ратно стање. Уједињене нације позвале су обе стране да хитно обуставе борбе и врате се преговорима. Тренутни прекид сукоба траже Москва, Вашингтон и Брисел, док Анкара оптужује Јерменију и најављује пуну подршку Азербејџану.

Епидемијска ситуација у Србији боља је него у било којој земљи региона, због тога је уз велики опрез, Кризни штаб одлучио о попуштању мера. Продужен је рад кафића и ресторана у затвореним просторима до 23 часа, али је процењено да још нема услова за сајамске и друге манифестације. Упозорено је да, иако је тренутно епидемијска ситуација стабилна, она је и даље несигурна, јер се сваки дан бележи одређени број новозаражених и умрлих.

Пред Судом у Хагу, данас почиње прво суђење за злочине такозване ОВК. Саљиху Мустафи ће бити представљена оптужница, након које ће се изјаснити о кривици. Терети се за ратне злочине - лишавање слободе, сурово поступање, мучење и убиство.

У Специјализованом тужилаштву Косова са седиштем у Хагу у току је саслушање некадашњег комаданта тзв. ОВК Агима Чекуа. Он тужиоцу даје исказ у својству осумњиченог. Чеку је по потерници Србије због ратних злочина на Косову и Метохији до сада три пута хапшен и притваран на границама - у Бугарској, Словенији и Мадарској, док је из Колумбије протеран, али никада није изручен Србији.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво