Александар-Саша Марковић, фудбалер

Гост 425. емисије је фудбалер Александар-Саша Марковић. Током 11 сезона са Црвеном звездом је освојио три титуле државног првака и дуплу круну, а каријеру је завршио у Раду.

У емисији ће између осталог говорити: о свом оцу др Стевану Марковићу-Пишти, некадашњем фудбалеру предратног БСК-а, а касније професору Машинског факултета у Београду и конструктору Плавог воза који је користио Тито. Како је протекао пријем у пионирску екипу Црвене звезде? О својим тренерима Предрагу Ђајићу, Бранку Станковићу и Миљану Миљанићу. На који начин је као дечачић упознао славног мађарског голмана Ђулу Грошича? Како су га прихватили старији саиграчи када је дебитовао у првом тиму? Због чега је од врсног нападача и голгетера постао одбрамбени играч? О фудбалским искуствима која је стекао на гостовањима Црвене звезде у Јужној Америци и добојању надимка Саша Банана. Како је уз обавезе професионалног фудбалера успео да дипломира на Машинском факултету и тако настави породичну традицију?

Аутор: Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво