Нова Влада Србије средином октобра?

Наредна седмица биће кључна за формирање нове Владе Србије, изјавила је премијерка Ана Брнабић и додала како верује да ће она бити формирана средином октобра. Брнабићева је за Телевизију Пинк изјавила како има назнака да ове године уопште нећемо имати пад бруто друштвеног производа, што би био огроман успех. Каже да се за програм Моја прва плата пријавило 9.648 компанија и како очекује да тај број премаши 10 хиљада. Рекла је да то значи око 15 хиљада радних места за почетак пословних каријера младих људи и подсетила да је Влада у тај програм уложила две милијарде динара. Брнабићева је најавила да ће крајем октобра бити завршен Дата центар у Крагујевцу, као и вишенаменска лабораторијска ламела у Нишу, а све то ће, каже, створити услове за младе да остану у нашој земљи.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је пронађен снимач параметара лета палог МИГ-а 21, у којем су страдала двојица пилота. Он је за Телевизију Прва рекао да је снимач у добром стању и објаснио да је то врста црне кутије, на основу које ће се видети на којој висини је авион летео и којом брзином. Вулин је навео да комисије сада поручавају материјалне доказе и да ће изаћи са закључцима, који ће бити достављени тужилаштву.

Оружане снаге Азербејџана покренуле су офанзиву у правцу региона Нагорно-Карабах, изјавио је јерменски премијер Никол Пашињан и додао да војска његове земље ситуацију успешно држи под контролом. Министарство одбране Азербејџана саопштило је да је реч о контраофанзиви, јер је Јерменија почела интензивно гранатирање положаја азербејџанске војске и насеља. У Јерменији и региону Нагорно-Карабах проглашено је ратно стање и општа мобилизација. Турска подржава Азербејџан, а Русија, Европска унија и Организација Уговора о колективној безбедности позивају на мирно решавање кризе и повратак преговорима. Министри спољних послова Русије и Турске, Сергеј Лавров и Мевлут Чавушоглу, разоварали су телефоном после ескалације сукоба у Нагорно-Карабаху, али нису саопштени детаљи разговора.

Утакмица плеј-офа за фудбалску Лигу Европе између Арарата и Црвене звезде доведена је у питање после проглашења ратног стања у Јерменији. Наш клуб је саопштио да се ситуација прати и да су на вези са Уефом. Меч је требало да се игра у четвртак у Јеревану, а нове опције су замена домаћег терена или неутрални терен.

У Паризу почиње Ролан Гарос. Миомир Кецмановић ће око 17 часова играти са Аргентинцем Дијегом Шварцманом, а Нина Стојановић са Чехињом Барбором Крејчиковом од 16 часова.


Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредник вести: Ирена Јеловац и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво