Повратници с летовања највећи ризик

Србија је у претходним недељама најуспешнија држава региона у борби против короне и међу земљама које имају најмирнију епидемиолошку слику у Европи. То је последица дисциплине и поштовања мера донетих током летњих месеци. Међутим, до краја септембра очекује се повратак најмање сто хиљада наших грађана који су летовали или боравили у земљама са нестабилном епидемиолошком ситуацијом. То је велика опасност и готово је извесно да ће доћи до пораста броја оболелих. Питање је како спречити ново распламсавање епидемије. Колико управо донете мере за повратнике у земљу могу смањити ризик, када се може догодити најављени други талас епидемије и колико смо још далеко од спасоносне вакцине- о томе говори епидемиолог др Радмило Петровић.

У Врњачкој Бањи у току је 44. Фестивал филмског сценарија. За три главне награде такмичи се десет остварења, међу којима и Реална прича Гордана Кичића. Са Соњом Тодоровић Шегрт разговараће о филму, српском сценарију и фестивалу.

У Магазину и о завршеном Фестивалу европског филма Палић. Директор Фестивала Радослав Зеленовић сумира услове и домете овогодишње манифестације.

Аутор: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво