У здравом телу, здрав дух

"Mens sana in corpore sano" је латинска изрека коју сви знамо. Али, колико је се придржавамо? Колико заиста водимо рачуна о здрављу свог тела и колико смо свесни да је физичка активност примерена узрасту и годинама, неопходна за наше опште здравље и добро расположење? Уз то, физичка активност је природни антидепресив, јер, док смо у покрету, наше тело лучи хормон ендорфин, који је заслужан за срећу. Такође, добро физичко стање помаже и у одбрани од разних вируса из спољашње средине. О томе разговарамо са Душаном Митићем, професором Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду.

У окружењу и већем делу Европе расте број инфицираних корона вирусом. Каква је тренутна ситуација у Словенији и Италији? Да ли ће наш Кризни штаб данас донети одлуку о евентуалном карантину за грађане који се враћају из епидемиолошки ризичних подручја?

Светски је дан борбе против лимфома. Ова малигна болест, у Србији, годишње бива дијагностификована код 1200 особа. Нарочити опрез је потребан у време пандемије. Саговорник: Маја Коцић, председник Удружења пацијената ЛИПА.

Од почетка године, више од 3.500 образовних установа поднело је захтев да се распише конкурс за пријем у радни однос око 12.000 стручних особа у школама и предшколским установама. У току су психолошке процене и тестирања, која реализује Национална служба за запошљавање, потврђује Ивана Божић из Сектора за подршку запошљавању.

У складу са епидемиолошким мерама и жељом за враћање културним активностима у околностима нове нормалности, Бечка филхармонија извешће "Концерт летње ноћи". Ограничен број гледалаца биће извучен на лутрији. А шта ће се наћи на репертоару?  Детаље сазнајемо од Мартине Баљак из Канцеларије града Беча у Београду.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво