Да ли ће и када Србија имати вакцину против короне?

Након изјаве представника Кризног штаба да свака вакцина мора проћи процедуру у Агенцији за лекове да би била одобрена за наше тржиште , у данашњој емисији постављамо питања : шта то конкретно значи када је у питању вакцина против коронавируса , која процедура је у питању и за које време се може испитати исправност вакцине? Да би јавност била обавештена и уверена у исправност сваке вакцине која буде одобрена код нас, на ова питања одовара мр. Фарм. Павле Зелић, менаџер за међународну сарадњу и европске интеграције у Агенцији за лекове.

Паркинсонова болест је болест од које обољевају милиони људи широм света. Упркос својој прогресивној природи то је болест у којој адекватна и правовремена примена терапије може да редукује симптоме и да их значајно контролише.О Паркинсоновој болести и другим облицима паркинсонизма у емисији ће говорити др Ива Станковић, специјалиста неурологије на Клиници за неурологију Клиничког центра Србије. Запослена је на одељењу за Паркинсонову болест и невољне покрете и бави се научно-истраживачким радом у овој области у групи Академика Проф. Др Владимира Костића. Др Ива Станковић Тутуш је пре две године освојила прву награду за најбољег младог истраживача на годишњем конгресу Аустријског друштва за аутономни нервни систем.

Након приче о климатским променама и распаду последњиег нетакнутог глечера на Арктику у Магазину настављамо актуелну и важну причу о климатским променама. Са професором др Владмиром Ђурђевићем, климатологом, разговарамо које су позитивне а које негативне последице борбе са коронавирусом , о томе колики ће утицај на глобалне емисије гасова са ефектом стаклене баште имати борба против коронавируса, као и о томе шта се дешава након што свет крене да се враћа у нормалу.

26. Сарајево Филм Фестивал биће отворен светском премијером филма "Концентриши се, баба" Пјера Жалице на онлине платформи ондеманд.сфф.ба. Због алармантне епидемиолошке ситуације у Кантону Сарајево, 26. Сарајево Филм Фестивал (14. до 21. август) у потпуности ће бити одржан у онлине формату.

Наша гошћа биће редитељка Катарина Кољевић. У такмичарском програму студентског филма овогодишњег издања Сарајево Филм Фестивала премијерно ће бити приказан њен нови краткометражни играни филм „Породични одмор". Катарина ће бити учесница програма " Талентс Сарајево " који се ове године одржава под називом " New Beginnings ". Дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду, на катедри за Филмску и ТВ режију и снимила више кратких играних и документарних филмова за које је вишеструко награђивана на домаћим фестивалима.

Проф. Петар Гојковић из Париза, председник Одбора за културу Савеза Срба Француске, говориће нам о боравку у Београду, ситуацији у Паризу и многобројним манифестацијама које организује у главном граду Француске, а које су ове године померене за јесен.


Уредник и водитељ: Драгана Живојновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво