Од септембра комбинована настава - часови и у школама и online

Кризни штаб и Влада Србије одлучили су да школска година почне на време уз посебне епидемиолошке мере. Ученици од 1-ог до 4-ог разреда наставу ће похађати у учионицама, где ће максимално моћи да их буде 15. Имаће највише четири часа који ће бити скраћени до 30 минута, потврдила је за РТС заменица директора Института Батут, Дарија Кисић Тепавчевић. Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да школа од септембра не може да функционише у пуном капацитету. Он је навео да се препоручује да ученици млађих разреда, нарочито прваци похађају школу. Шарчевић је рекао да у овом тренутку, целодневна настава неће постојати. Додао је како је циљ да ученици од 5-ог до 8-ог разреда имају континуитет.

Председник Александар Вучић обишао је радове на Савском тргу, у оквиру „Београда на води", испред старе Главне железничке станице. Председник је рекао да су уређене 32 хиљаде квадратних метара, од којих је 20 хиљада квадрата чистог простора, а 12 хиљада квадрата саобраћајница. Рекао је да ће ту бити засађено 300 стабала. Савски трг је још један важан корак у улепшавању Београда као важне туристичке дестинације, који ће допринети развоју целе Србије, навео је председник Вучић.

Русија је прва у свету одобрила вакцину против Ковида-19, објавио је председник Владимир Путин. Вакцину је развио московски институт „Гамалеј", а њен статус је потврдило руско Министарство здравља. Путин очекује масовну производњу у најскорије време. Светска здравствена организација је саопштила да са руским здравственим институцијама преговара о атесту. Поступак подразумева ригорозну проверу свих прописаних безбедносних процедура и ефикасности нове вакцине.

Прослављени српски фудбалер и тренер Владица Поповић преминуо је у 85-ој години. Као фудбалер оставио је највећи траг у Црвеној звезди. Играо је од 1953-ће до 1965-те године, а на 499 утакмица постигао је 38 голова. За репрезентацију Југославије је одиграо 20 утакмица и освојио је сребрну медаљу на Олимпијским играма у Мелбурну 1956-те године. Тренерску каријеру почео је у Боливији, а у Колумбији је први и једини страни тренер који је освојио титуле са две различите екипе.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Продуцент Љубинка Добриловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво