Корона и нова правила комуникације

Пандемија вируса корона променила је навике људи у целом свету. Прогнани су руковање, прјатељски пољубац у образ, утешно тапшање по рамену. Сада је обавезна физичка дистанца, чак и по закону. Више нисмо у ситуацији да процењујемо саговорнка по јачини стиска његове шаке, нити да пратимо нечије изразе лица током разговора, јер су лица прекривена маскама. Како ће све то утицати на комункацију медју људима? Доноси ли нам будућност све већу међусобну раздвојеност?

Само нас  поштовање мера безбедности води ка значајнијем паду броја оболелих од ковида 19, наглашавају стручњаци. Проверавамо актуелну здравствену  ситуацију у Србији и у свету.

Шестог и деветог августа обележено је  75 година откако су САД бациле атомске бомбе на јапанске градове Хирошиму и Нагасаки, пред крај Другог светског рата. На који начин се Јапан данас сећа ових трагичних догађаја?

Пандемија коронавируса готово да је у потпуности угасила креативну и културну индустрију, али култура је, због тога, почела и да живи свој нови живот на интернету. Позоришта су и даље затворена, а снимања су масовно отказана, као и сви већи фествали у нашој земљи. Како живе уметници у време пандемије?

Са вама је Мирјана Никић.

број коментара 0 Пошаљи коментар