О даноноћном збрињавању Covid болесника

Како живе станари Дома за старе "Бежанијска коса" (Геронтолошки центар Београд) у доба короне. Шта им недостаје, како проводе дане и да ли им у посете долазе рођаци и пријатељи? Одговоре ћемо потражити од Милене Машић, кориснице Дома "Бежанијска коса"у Београду.

Милена Машић већ четири године живи у овој установи. Као особа са инвалидидетом има сву бригу и пажњу стручног особља. Поред здравствене неге, сваки дан јој је испуњен и радно-окупационим садржајима.

У рубрици за здравље завршавамо серијал интервјуа посвећен болестима ока. Данас говоримо о глаукому, обољењу које може трајно да оштети вид, ако се не открије на време. Због чега настаје, а како се глауком дијагностикује и лечи ? Питаћемо офталмолога, др Дејана Рашића, доцента на Медицинском факултету у Београду.

А како здравствени радници помажу пацијентима оболелим од корона вируса у болницама? Како штите себе и своје породице? О даноноћном збрињавању тешких болесника, страховима и вери у победу над Ковидом 19, говориће Марија Галић, председница Удружења медицинских сестара и техничара Клиничког центра Србије (КЦС) "Сестринство", иначе главна сестра Одељења Клинике за кардио-хирургију КЦС и Ирена Митровић, медицинска сестра на Клиници за Инфективне и тропске болести КЦС.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Насловна страница - Клиника за инфективне и тропске болести КЦС 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]