Епидемија коронавируса не посустаје

У болници у Новом Пазару тешка ноћ - преминуло је 10 пацијената заражених вирусом корона, потврђено је РТС-у. Сви пацијенти старији су од 75 година и, углавном, са пропратним болестима, речено је у новопазарској болници. Иначе, данас у Нови Пазар стиже тим лекара из Босне и Херцеговине како би помогао у борби против вируса корона.

На састанку министра Златибора Лончара са директорима ковид-болница истакнуто је да су  капацитети у Београду попуњени. Зато је ноћас више десетина пацијената збринуто у болницама у Пожаревцу, Смедереву, Младеновцу. Лончар је након састанка рекао да се ради све како би се пронашли нови капацитети, и оценио да ће, ако се настави са оволиким бројем заражених, здравствени систем бити у проблему.

Наставак дијалога Београда и Приштине померен је за четвртак, 16-ти јул, а у првобитно планираном термину, за два дана, одржаће се видео-конференција под покровитељством Европске уније, изјавио је председник Александар Вучић. После видео-самита са представницима Приштине, у организацији француског председника Емануела Макрона и немачке канцеларке Ангеле Меркел, Вучић је рекао да су разговори били тешки и да су Албанци изнели захтеве који су неприхватљиви за Београд. Париз и Берлин, као и Брисел, поручују да се залажу за наставак дијалога и постизање свеобухватног решења за питање Косова и Метохије. 

Пандемија Ковида-19 и даље се убрзава и није под контролом, упозорава Светска здравствена организација. Од 12 милиона и 200 хиљада случајева у свету, половина је потврђена у протеклих шест недеља. Број умрлих је 553 хиљаде. Директор Светске здравствене организације Тедрос Гебрејесус поручио је да Ковид-19 није под контролом у већем делу света. Ситуација се погоршава јер се укупни број оболелих удвостручио у протеклих шест недеља, рекао је Гебрејесус. Најтеже је у Сједињеним Америчким Државама, Бразилу и Индији, где се ширење болести не успорава. 

Данас се обележава Дан Николе Тесле и Дан науке у Србији. Поводом 164 године од рођења великог научника, јубиларни десети Дан Николе Тесле обележава се и у канадском граду Нијагара Фолс. У 17 часова на Тргу Николе Тесле, поред споменика нашем научнику, биће положено цвеће, уз присуство највише 10 људи и дистанцу од два метра. 

Кошаркаши Партизана играће у групи А Еврокупа са  Униксом, Хувентудом, Венецијом, Башчешехиром и Буржом, одлучено је жребом у Барселони. Сезона почиње 30. септембра.

Фудбалско првнество Србије почиње Првог августа. Фудбалери Црвене звезде на старту нове сезоне Суперлиге дочекаће Нови Пазар, док ће Партизан гостовати у Крушевцу и играти са Напретком, одлучено је жребом. У преосталим мечевима састаће се: ТСЦ - Војводина, Чукарички - Инђија, Мачва - Бачка, Раднички Ниш - Металац, Спартак - Златибор, Пролетер - Рад, Вождовац - Радник и Младост Лучани - Јавор.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.

Продуцент Љубинка Добриловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво