Светски дан становништва

Светски дан становништва, 11. јул, установљен је 1987. године када је светска популација достигла пет милијарди становника, како би се скренула пажња на актуелна питања и потребе људи. Данас нас има преко седам и по милијарди и тај број све брже расте. У Србији нас, с друге стране, има све мање с тенденцијом даљег опадања броја становника и даљег раста просечне старости. О актуелним темама везаним за тендендције у Србији и свету, разговараћемо с Јеленом Хрњак из удружења Атина, која је учествовала у једној занимљивој дебати на ову тему.

Осим о овој теми, у јутарњем програму говорићемо о занимљивим људима и догађајима широм наше земље. Тако ћемо, на пример, чути разговор с наставницом Олгицом Спасојевић из ОШ "Петар Лековић" у Пожеги, која је освојила прво место на конкурсу „Магија је у рукама наставника".

Чућемо и веома занимљиву репортажу о младим јагодинским дизајнерима који су пре две године пројектовали јахту тримаран, а сада су направили ново пловило. Запослени су у фирми која производи опрему за најпознатије светске брендове, а дизајнирање необичних пловила раде више из љубави и задовољства.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Будите уз ваш Радио Београд 1!

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво