Током прошле године права Рома прекршена у више од половине европских земаља

У новом извештају међународне организације Амнести интернешнл наводи се да су, током прошле године, права Рома прекршена у више од половине европских земаља. У извештају се истиче и да су се ромске заједнице током пандемије суочиле с тежим облицима карантина у односу на друге грађане који су представљали већи здравствени ризик.

У Пожеги су одржане прве обуке у оквиру пројекта „Инклузија Рома путем службе за запошљавање" за чију реализацију је из ИПА програма издвојено око 66 000 евра.

У општини Бач је до 7. јула отворен јавни позив за доделу субвенција послодавцима који желе да запосле теже запошљиве особе. Активност спроводе локална самоуправа и Регионална развојна агенција „Бачка" у оквиру програма који финансира ГИЗ.

Емисију воде Уна Бериша и Јелена Тејић.

svetroma@rts.rs

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]