Српска културна баштина у Северној Македонији  

Српска културна баштина у Северној Македонији и њено систематско нестајање биће данашња централна тема о којој ће говорити др Јасмина С. Ћирић, доцент филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу и сарадник Института за историју уметности Филозофског факултета Универзитета у Београду и  Милош Стојковић, испред Српског информативног центра “Спона" из Скопља. Милош Мељанац ће причати о удружењу “ Од стећака до крајпуташа “  и стању српских гробаља у Северној Македонији.

Академска српска асоцијација (АСА) из Ниша организује бесплатне курсеве српског језика путем Скајпа, за децу и младе у дијаспори. До сада је курс завршио велики број полазника са свих континената. Недавно је ова асоцијација постала једина акредитована онлајн школа у Србији за учење српског језика као страног. Наша саговорница ће бити председница АСА Тамара Ћирић.

Због пандемије коронавируса отказане су све манифестације које су биле планиране за ово пролеће, па и наша национална Недеља Моде која је требало да се одржи у априлу. Након што је пандемија почела да јењава, тим „Serbia Fashion Weeka" донео је одлуку да се 14. издање ове манифестације одржи од 26. до 29. јуна уз поштовање свих препорука стручњака и државних органа. Програм је модификован и прилагођен ситуацији, тако да је акценат на модним инсталацијама, изложбама и панел дискусијама.У програм ће се укључити председница Serbia Fashion Weeka, Светлана Хорват. 

Магази на првом вас упознаје са Мијом Мијовић, студентом друге године инжењерства на престижном универзитету Оxфорд која већ полако улази у свет роботике.

Уредник и водитељ Драгана Живојновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво