Дигитализација културног наслеђа

У Новом Саду је отворен нови мултимедијални простор - Омладински дигитални центар. О његовом значају, али и о Србији као регионалном лидеру у дигитализацији културног наслеђа, - разговарамо са Адамом Софронијевићем, замеником директора Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић".

Ових дана, Београдска филхармонија је обележила 97 година постојања. Шта је све стало у њен споменар од далеке 1923. године, када ју је основао један од најчувенијих српских композитора Стеван Христић до данашњег времена, у коме је позната у читавом свету? Тајне Филхармоније открива нам Јелена Милашиновић, њен пр.

У туристичкој понуди Србије издваја се рута "Путевима римских царева", дуж које је рођено чак шест императора Римског царства. Прва тачка на тој рути је Сирмиум, где се атрактивна Царска палата, чији је део доступан посетиоцима. Шта је још откривено, шта се све налази испод данашње Сремске Митровице и како се одвијао живот у некадашњем Сирмиуму, - сазнајемо од Љубише Шолаје, директора Завода за заштиту споменика културе у Сремској Митровици.

Уредник и водитељ Тања Зељковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар