Одлагање обавезне вакцинације деце довело би до нових епидемија

Јењавање епидемије КОВИД-а 19 у Србији, наводи нас све више да се окрећемо лету, одморима и путовањима. По угледу на вишегодишњу успешну кампању Туристичке организације Србије „52 викенда у Србији“, Новосађани представљају и промовишу 52 викенда у свом граду.

Ове седмице, већина туристичких агенција отворила је своја врата после више од два месеца.

Још једном су се јавила многа спорна питања, дилеме и дезинформације, нарочито у вези са евентуалном доплатом већ резервисаних аранжмана. Разјашњења и одговоре добијамо од Александра Сеничића, директора Националне асоцијације туристичких агенција YУТА. Проверавамо и каква је ситуација на плажама и у летовалиштима Грчке и колико су тамошњи туристички радници спремни за сезону по новим правилима.

Нажалост, последњих дана, догодио се повећан број саобраћајних незгода у којима је било и повређених и настрадалих. Који су разлози и на шта не смемо заборављати, нарочито, после периода у коме су сви знатно мање учествовали у саобраћају? Гост: Јасмина Милошевић, директорка Агенције за безбедност саобраћаја.

Страх изазван корона вирусом, утицао је на многе да одложе контролне или обавезне здравствене прегледе, посебно обавезну имунизацију деце. Зашто је потребно вакцинисати децу према прописаном календару? Колико смо свесни да би избегавање вакцинације могло да доведе до нових здравствених проблема? Све то појашњава др Радмила Косић, педијатар, начелник Службе за здравствену заштиту деце и школске деце у Дому здравља Звездара.

На дан када је Никола Тесла једини пут посетио Београд, 1892. године, 02. јуна, поново је отворен Музеј Николе Тесле, незаобилазна тачка приликом посете и обиласка нашег главног града. Изузетну колекцију Музеја, представља Ивана Зорић, кустоскиња тог музеја.

О очувању музичке традиције и квалитетног звука и матрице, који су заштитни знак Радио Београда, разговарамо са Мирјаном Дробац, нашом музичком уредницом, добитницом признања „Златни беочуг" Културно-просветне заједнице. Најављујемо и предстојеће активности и наступе оркестара Музичке продукције РТС-а.

Аутор и водитељ:Тања Зељковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво