Лед у мају

Невреме и град, који су захватили југозападну, централну и источну Србију, нанели су штету засадима и усевима. Леденицама, које су достизале и величину јајета, погођена су села на подручју Сјенице, Пештера, Рашке, Крушевца, Александровца, Трстеника, Димитровграда, као и неколико села Централног Косова. Током временских непогода испаљено је 990 противградних ракета, што је значајно ублажило последице.

Берба малине очекује се за нешто више од месец дана. У ивањичком крају већина произвођача, и поред ванредног стања, успела је да у малињацима обави све неопходне послове, али тренутно их највише брине како ће организовати бербу. Претходних година берачи су долазили из разних крајева Србије и били су смештени у кућама власника малињака, што сада, због пандемије корона вируса, не изгледа реално. Председник Асоцијације произвођача малина и купина Добривоје Радовић решење види у тестирању радника.

Због све учесталијих проблема са сушом, којих има и ове године, град Шабац финансираће набавку система за наводњавање ''кап по кап'' са 200 евра по хектару.

Право на подстицај имају пољопривредници из седамнаест мачванских и три поцерска села који се баве производњом кукуруза и соје.

У смедеревском крају, због мраза, донекле је смањен род трешања, док кајсија готово да и нема. Произвођачи очекују добар род бресака и осталог воћа.

Уредник и водитељ Даворка Тешић. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво