Заједно у борби против Ковида 19 – Мигранти волонтери

Овог недељног јутра, када је на снази забрана кретања, у јутарњем програму вас информишемо о најважнијим вестима који се односе на епидемиолошску ситуацију у Србији.

Бележимо и бројне хумане гестове. У прихватним центрима у Србији има осам и по хиљада  миграната. У Бујановцу и  Прешеву су углавном самци из Авганистана, а у Врању и Босилеграду  породице са децом. Неки од миграната који су медицински радници изразили  су жељу да помогну нашем здравству. О томе нам више информација јавља дописник Данијела Манић Стоилковић.

Наша традиционална акција Књига солидарности тренутно је на паузи због пандемије Ковида 19. Ипак, њен оснивач и аутор истоимене рубрике Михајло Шћепановић вредно ради. Овог јутра ће нам препоручити шта да читамо током боравка код куће, а рећи ће нам и када ће бити настављена акција којом прикупљамо и поклањамо књиге библиотекама широм Србије.

 Уредник и водитељ Наташа Ракетић.
 
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]