Вучић: У Србији нема заражених корона вирусом

У Србији нема заражених корона вирусом, саопштио је председник Александар Вучић после састанка са надлежним органима и службама и поручио грађанима да прате и уважавају званичне информације о епидемиолошкој ситуацији. Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је састанак одржан јер је Србија изложена невероватној кампањи на друштвеним мрежама и позвао грађане да слушају стучњаке и државне органе и да не праве залихе хране јер "свега има колико год треба".

Предвидели смо све до најситнијих детаља, рекао је Вучић о најављеним мерама предострожности.

Корона вирус до сада је потврђен у 9 европских земаља. Највећи број заражених је у Италији - више од 330, а 11 људи је преминуло. Северни део земље, где је највише оболелих, контролишу карабињери и војска. У Француској је преминула и друга особа. У Јапану је око 850 заражених, а у Јужној Кореји око 900. У Ирану је преминуло 14-оро људи. И даље је најкритичније у Кини, где је умрло више од 2 хиљаде 700 људи, а број оболелих премашио је 80 хиљада.

Шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је да је Кина на бранику одбране целог света против корона вируса. Он је у Пекингу нагласио да је поносан што је први шеф дипломатије који је посетио Кину у тешком тренутку за ту земљу. На састанку са министром спољних послова Ванг Јием, Дачић је пренео поруку председника Александра Вучића председнику Си Ђинпингу и кинеском народу, да подржава кинеско руководство да се избори са ''великом недаћом''.

Дачић је истакао да је посета Пекингу потврда изванредних стратешких односа и челичног пријатељства Србије и Кине.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]