Због корона вируса Европа без лекова?

Епидемија корона вируса као да је одшкринула поклопац пандорине кутије. Свакодневно се суочавамо са по неком стуацијом чије последице могу бити непредвидиве и веома озбиљне. Већина кинеских фабрика које производе супстанце за европске лекове обуставила је рад. То значи да би Европљани могли остати без лекова, уколико зараза потраје. Зашто се дошло у тај ризик - тема је рубрике ПОГЛЕД У СВЕТ.

Како омогућити лакши и јефтинији приступ здравственој заштити, унапредити доступност иновативних лекова, омогућити здравственим установама да раде боље и ефикасније, а здравственим радницима да добију заслужени статус - одговори на нека од ових питања садржани су у препорукама Сиве књиге здравства, коју је прошле семице јавности представио НАЛЕД. Шта ова публикација препознаје као највеће проблеме у српском здравственом систему и каква решења нуди- тема је о којој ћемо разговарати са Уном Љубичић потпредседницом НАЛЕД-овог Савеза за здравство.

Треће животно доба доноси многе лепе тренутке, али и проблеме. Поготово, ако примања нису на нивоу који омогућава иоле комфорну старост. А кад се томе дода и околност да се живи на Косову и Метохији, онда је то повод да посетимо те људе и чујемо њихове приче.

Дух старог Рима у рушевинама Помпеје оживећемо утисцима из три рестауриране куће које су отворене ових дана. Чућете и сегменте нове емисије КОЈЕКУДА.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво