У Италији расте број заражених корона вирусом

Борба против корона вируса на глобалном ниву не јењава. Зараза се шири у Италији, под карантином је 12 градова на северу. 132 људи је заражено, а двоје је преминуло. Ванредна ситуација је у северним регијама Ломбардији и Венету. Премијер Ђузепе Конте обећао је сународницима да ће влада остати на опрезу, максимално посвећена борби против вируса. Забрањен је улазак у области у којима је регистрована епидемија вируса, а могуће их је напустити само уз посебну дозволу. Школе неће радити а полиција, по потреби и војска, овлашћени су да спроводе ванредне мере.

У Јужној Кореји се ситуација у вези са заразом погоршала пошто је пријављено више од 120 заражених за један дан и сада их је више од 600, а пет особа је умрло.

Јапанске власти су признале да су недавно дозволиле искрцавање 23 путника са крузера ДИЈАМАНТСКА ПРИНЦЕЗА у Јокохами, без поновљеног тестирања. Истовремено се испоставило да је једна путница, Јапанка, по напуштању брода била позитивна на вирус корона. Када је реч о Кини, број заражених је порастао на готово 77 хиљада док је 2400 људи умрло. Највише преминулих и даље је у покрајини Хубеи.

Председник Александар Вучић изјавио је, поводом доласка првог дела система одбране "Панцир", да то снажи Србију, али и да ће појачати и притиске на нашу земљу. Упитан да ли би Сједињене Америчке Државе, због наоружавања из Русије, могле да уведу неку врсту санкција Србији, Вучић је одговорио како мисли да се то упозорење није односило на "Панцир", већ на ракетни систем ЕС 400.

Када је реч о Косову и Метохији, Србија ће се, каже председник, ове године суочити са ултиматумом и објаснио да то значи да ћемо добити гаранције за улазак у Европску унију, а да признамо Косово. Најавио је да ће питати народ о томе, и подсетио да је свој предлог изнео пре три године, али да га нико није прихватао.

Легендарни радио водитељ и некадашњи пилот Зоран Модли преминуо је у 71-ој години. Модли је почео каријеру диск-џокеја седамдесетих година у београдским дискотекама. Био је међу најпопуларнијим радио водитељима током осамдесетих, када је имао емисију "Вентилатор 202". Након тога се посвећује каријери пилота путничких авиона. Од 2000-те покреће емисију "Заир" (Закон акције и реакције) која је годину дана емитована на радију Београд 202. Зоран Модли је сарађивао са више радио станица, између осталих радио Пингвином и Лагуном. Као професионални пилот и инструктор летења, написао је и седам књига намењених популаризацији пилотског позива. Време и место сахране Зорана Модлија биће накнадно саопштени.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Тина Амић
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]