Од корона вируса у Кини излечено више од 3000 заражених

Министар спољних послова Италије Луиђи ди Мајо долази у посету Београду где ће разговарати са председником Србије Александром Вучићем. Шеф италијанске дипломатије одвојено ће се састати са премијерком Аном Брнабић и шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем.

За енергетски сектор заштита животне средине је питање од највећег приоритета, изјавио је министар рударства и енергетике Александар Антић и додао да су у току пројекти вредни 485 милиона евра који имају за циљ да допринесу смањењу негативног утицаја на животну средину. Министар заштите животне средине Горан Триван рекао је да је важно да се води рачуна о црним тачкама, односно градовима у којима је највеће загађење, и додао да је саобраћај један од највећих загађивача, а потом и индивидулана ложишта.

Немачка канцеларка жали због одлуке своје блиске сараднице Анегрет Крамп-Каренбауер да одустане од кандидатуре за канцелара на савезним изборима следеће године. Ово је рекао извор са састанка председништва ЦДУ на којем је актуелна министарка одбране најавила да ће се повући и са чела демохришћана пошто буде изабран нови председник. Ангела Меркел изразила је велику захвалност Крамп-Каренбауеровој и заложила се да она остане на челу министарства одбране.

У Кини је од вируса корона излечено више од три хиљаде заражених. Број умрлих је достигао 910, више од 40 хиљада људи је заражено. Око 3600 путника крузера који је усидрен у Хонгконгу после четири дана добило је дозволу да се искрца после негативног теста на вирус. На крузеру у јапанској луци Јокохами заражено је 136 путника. Међу зараженима нема српских држављана.

На 92. додели Оскара, у Долби Театру у Лос Анђелесу, јужнокорејском филму "Паразит" припале су четири награде - за најбољи филм, режију, оригинални сценарио и најбољи филм ван енглеског говорног подручја. Иначе, филм "Паразит" синоћ је премијерно приказан на РТС-у, уочи свечаности у Лос Анђелесу.

Уредници емисије: Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.

Уредник вести: Ирена Јеловац

Продуцент: Светлана Стевановић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво