Спортски споменар

Предраг Крижан - атлетичар

Гост 388. Спортског споменара је Предраг Крижан, током шездесетих и седамдесетих један од најбољих југословенских атлетичара спринтера. Поставио је 29 државних рекорда, а неки ни до данас нису надмашени. На Балканијадама је освојио 16, а на Медитеранским играма 4 медаље. На свим такмичењима на којима је учествовао као репрезентативац Југославије увек је био међу победницима.

Као тренер нарочито успешан је био са атлетичарима параолимпијцима који су уз његову стручну помоћ освојили више од 120 медаља на олимпијским играма, светским и европским првенствима. Предраг Крижан је био и један од најцењенијих домаћих спортских фоторепортера.У емисији ће између осталог говорити: како је утврдио да је талентован спринтер? О тренинзима по снегу. О коришћењу допинга. Највећем призању које је као тренер добио. О популарности и пролазности спортске славе. О занимљивостима када је 1968. прешао Берлински зид... Испричаће и како је настала несвакидашња фотографија на утакмици Црвена звезда. Панатинаикос на којој је забележио момент када је грчки фудбалер нагазио на стомак Миодрага Новковића.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]