Новости дана

На свечаности у Палати "Србија" најбољим дипломцима медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији уручени су уговори о раду. Уговоре је добило 100 лекара и 250 медицинских сестара и техничара, а најбољим дипломцима ће бити обезбеђене специјализације и докторске студије о трошку државе. Кроз неколико ранијих акција запошљавања, радна места су обезбеђена за 400 доктора и 500 медицинских сестара. Свечаности је присуствовао председник Александар Вучић.

„Поносан сам на све вас који вредно радите и који сте одабрали овај важан позив да помажете другима," рекао је председник Србије. Истакао је да ће држава у будућности улагати још више, да ће плате лекарима и медицинским сестрама у наредном периоду бити драстично повећаване, као и да ће се радити на инфраструктури. Додао је да је изграђен Клинички центар у Нишу, да ће Клинички центар у Београду за годину и по бити завршен, као и да ће бити завршени клинички центри у Новом Саду и Крагујевцу.

У Тирани ће данас и сутра бити одржан састанак лидера западног Балкана у оквиру иницијативе коју је председник Србије Александар Вучић покренуо са премијерима Албаније и Северне Македоније, Едијем Рамом и Зораном Заевом са циљем уклањања препрека за слободан проток робе, људи, услуга и капитала. Иницијатива је од почетка отворена и за друга тржишта региона, али нека од њих имају резерве. Из Приштине је поручено да неће присуствовати самиту у Тирани. У време почетка сусрета лидера региона, Покрет самоопредељење најавио је протестни скуп којим ће исказати противљење доласку председника Вучића. Одржавање скупа претходно је било планирано у Драчу, али је због разорног земљотреса који је погодио тај град одлучено да то ипак буде Тирана.

„Европска унија подржава регионалну сарадњу, а у регионалне иницијативе на Западном Балкану уложила је скоро 100 милиона евра, рекао је шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици. Зато Унија, каже, подржава и такозвани „Мали Шенген" који ће региону помоћи да се интегрише у Унију. Иако је похавлио економске резултате Србије, каже да на европском путу има још много посла. Србија мора више да ради на владавини права, реформи правосуђа, слободи медија и изражавања, борби против корупције, као и на питању животне средине - рекао је Фабрици за РТС.

У француској катедрали Нотр Дам ове године неће бити божићне поноћне мисе, први пут после више од два века. У катедрали, која је у априлу тешко оштећена у великом пожару, божићне мисе одржавале су се и током оба светска рата. Због обнове која ће потрајати, мисе се одржавају у цркви у којој су привремено премештене неке реликвије из Нотр Дама.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Тина Амић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи