Доживети стоту

Какав је положај старијих жена и мушкараца у Србији и какав је њихов квалитет живота у односу на вршњаке у државама Европске уније? О томе шта их чини срећнима, а шта им недостаје сазнаћемо у репортерском запису Јоване Обренић.

А зашто су електронске услуге и дигитална укљученост важни и старијој популацији и колико им савремене технологије могу олакшати свакодневно функционисање? О томе ће говорити психолог  Наташа Тодоровић из Црвеног крста Србије.

Минуте за здравље посветићемо истини и заблудама о електронској цигарети. Колико заиста помаже у одвикавању од пушења и да ли узрокује зависност од никотина?Из Светске здравствене организације упозоравају да употреба електронских цигарета може да доведе до бројних обољења. А на то ће указати и др Ана Јовићевић из Националне комисије за контролу дувана.

Осамдесетседмогодишњи књижевник Чедо Недељковић, почео је да пише књиге у познијим годинама. Аутор је седам романа. Био је и омиљени  учитељ  у драгачевским селима средином прошлог века. Недавно је написао књигу "Тамо или овамо" коју је објавио захваљујући  бившем ђаку Крстомиру Мићовићу Кићу. Захваљујући управо том роману, после више од пола века, срели су се учитељ Чедо и његов ученик Кићо.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - Чедо Недељковић и Крстомир Мићовић Кићо

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво