Таласање - Шетња

У Србији је до овог тренутка одобрено 112 пројеката јавно приватног партнерства. Најчешћи локални пројекти су у вези са комуналним услугама, јавним превозом, сакупљањем комуналног отпада, изградњом депонија. Овај вид пословног партнерства, међутим, није превише заступљен. Локалне самоуправе се не сналазе најбоље, а присутне су и сумње у приватни сектор. Тамо где су посредовале међународне институције  показали су се одлични резултати. Управо такви су примери у Пироту и Тополи. Питали смо њихове представнике зашто су се одлучили за јавно приватно партнерство, каква су искуства и на какве препреке су наилазили?

Европски избори ускомешали су политичке прилике у многим земљама чланицама. Најгоре је прошла Грчка владајућа коалиција, која због лошег резтултата иде на ванредне изборе. За длаку су ту ситуацију избегли Италијани. Они, међутим, имају озбиљних економских потешкоћа због којих им Брисел прети санкцијама. То је тема рубрике ПОГЛЕД У СВЕТ.

Причом о истинама и заблудама о крви најављујемо почетак кампање добровољног давалаштва и то баш у данима када из Завода за трансфузију упозоравају да су залихе крви на минимуму.

Павле Бељански и Иво Андрић- дипломате и дародавци- назив је изложбе која се данас отвара, а од коаутора поставке, Гордане Гајић, сазнајемо шта то повезује два великана.

Чућете и сегменте нове 300-те емисије КОЈЕКУДА.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић

број коментара 0 Пошаљи коментар