Романо Тхем

Ултрадесничарски покрет -Наша отаџбина, одржао је скуп у Терексентмиклошу у Мађарској, где је дошло до повећаних тензија у односима са локалном ромском популацијом.

Мрежа подршке ромској деци REYN- Хрватска, упутила је отворено писмо поводом најаве протеста против Рома у Међумурју.

Говоримо о великом боксерском шампиону ромског порекла, Серафиму Тодорову , човеку који је последњи победио легендарног Флојда Мејведера Јуниора.

За крај, нешто о обичајима Рома у Неготину, који традиционално на дан после Ђурђевдана, организују трку у две старосне категорије. Уз овај обичај везан је и културно уметнички програм, богата трпеза и дружење становника Неготина без обзира на етничку припадност. О овом лепом обичају говори председник организације Одбор за људска права из Неготина, Душан Првуловић.

Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]