Новости дана

Припадници МУП-а ухапсили су општинско руководство у Пожеги због злоупотребе службеног положаја. Ухапшени су председник општине Милан Божић (1957), председница скупштине општине Зорица Митровић (1970) и њен супруг Милинко Митровић, као и начелник општинске управе Велимир Максић (1970) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Такође, ухапшен је и Владимир Гавриловић (1970) одговорно лице Агенције за процену некретнина "Горски Ивањица". Сумња се да су Божић, Митровићева и Максић у периоду од 2017. до 2018. године у четири поступка набавки наручиоца Општинске управе Пожега, одобрили плаћање по рачунима издатим од стране извођача посла, иако наведене услуге и радови нису били извршени у тренутку плаћања, а поступци предметних набавки нису спроведени у складу са законом.

Србија и убудуће може да рачуна на подршку Русије у решавању косовског проблема и уколико је потребно, Москва је спремна да се у сваком тренутку директно укључи у дијалог. То је у интервјуу за РТС рекао Kонстантин Kосачов, председник Спољнополитичког одбора руског Савета федерације. Став Русије је непромењен-решење треба тражити у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244.

Kонстантин Kосачов је рекао да решење за Kосово треба да постигну Београд и Приштина, док други не треба да се мешају. У најбољем случају треба да помогну решавање проблема, али сад ми видимо, у читавом случају појављују се нове компликације - каже Kосачов.

У Блајбургу се одржавају демонстрације против комеморације припадницима хрватских усташа, убијеним код тог аустријског града крајем Другог светског рата. Организатори поручују да је реч о агресивној агитацији националистичких и екстремно десничарских групација из Хрватске на аустријској територији и да масовног убиства усташа, као што се тврди, никада није било. Истовремено, хрватски премијер Андреј Пленковић поручује да упркос контроверзама које прате најављени скуп, комеморацију у Блајбургу треба одржати и ове године.

У Новом Саду је отворен 86. Међународни пољопривредни сајам.

Овогодишњи партнер сајма је Италија која се представља са 30 фирми, а пријатељ сајма је Тунис који обједињује понуду 12 компанија из афричких земаља. Сајам ће трајати до петка 17-тог маја.

 Уредник и водитељ:Слободан Петровић

Уредник вести:Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво