Недељом за село

У Управи за аграрна плаћања убрзан је рад на обради захтева за субвенције, који су се нагломилали у протекле две године. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић тврди да ће до краја месеца бити исплаћени сви заостали подстицаји.

Ратари се убрзано припремају за предстојећу сетву, а обилазе и озиме усеве који су, због сушне јесени, тек поникли. Уколико топло време потраје, биће угрожен принос пшенице, кажу стручњаци. Уљана репица је у још горем стању и многи ће морати да је преоравају.

Град Београд ове године у развој пољопривреде улаже 200 милиона динара. Крајем марта биће расписана 4 јавна позива за субвенције у области воћарства и повртарства, сточарства,  пчеларства и за набавку прикључне механизације.

Нестручно руковање заштитним средствима све чешће доводи до помора пчела. Зато је Савез почеларских организација, уз помоћ Републичког секретаријата за јавне политике и Националне алијансе за локални економски развој, покренуо кампању "Месец заштите пчела".

Новосађанка Сека Живанов упорно и предано везе већ педесет година. Води је чиста љубав према тој помало заборављеној вештини.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво