Новости дана

У оквиру кампање ''Будућност Србије'', председник Александар Вучић обилази Расински округ. Најпре је у Сталаћу посетио предузеће за производњу металне галантерије ''Антић Коста''. У разговору са грађанима Сталаћа, Вучић је навео да држава планира улагања у железничку инфраструктуру, као и изградњу три индустријске зоне, близу аутопута - уз Краљево и Трстеник, и једну између Крушевца и Ћићевца. Председник је у Варварину обишао Основну школу ''Јован Курсула''. У обраћању мештанима, обећао је да ће држава обезбедити новац за изградњу комплетне водоводне мреже у Варварину. Најавио је изградњу три велике пословне зоне и довођење страних инвеститора. Говорећи о Косову и Метохији, поновио је да ће бранити националне и државне интересе.

Председник је потом обишао Велику Дренову, где је најавио низ пројеката, који ће побољшати живот грађана у тој средини. У Трстенику је обишао фабрику ''Петолетка'', а касније ће посетити и Александровац и Крушевац.

У Венецуели је најмање пет особа погинуло, а више од 20 је повређено у сукобима војника и локалног становништва на југоистоку земље, недалеко од границе са Бразилом. Најмање два камиона са храном и лековима враћени су у Колумбију са границе, када је Војска Венецуеле на њих испалила сузавац. Колумбија је саопштила да ће њене дипломате напустити Венецуелу што пре, пошто је председник Николас Мадуро прекинуо дипломатске односе са том земљом и најавио протеривање колумбијског дипломатског особља.

Ђаци се са продуженог зимског распуста сутра враћају у школске клупе, јер почиње друго полугодиште. Школе саме треба да направе план надокнаде часова и доставе га Министарству просвете. Зимски распуст продужен је за недељу дана због грипа. Због опасности од ширења епидемије, ужички ђаци ће и даље одмарати јер је у том граду најтежа ситуација, будући да тамо има највише оболелих.

У Долби театру у Лос Анђелесу ноћас ће бити одржана 91. додела филмских награда "Оскар". Ове године, на свечаности, неће бити званичног домаћина - први пут у последњих 30 година. Највећи број номинација имају филмови: "Рома", "Миљеница" и "Звезда је рођена". Пренос је на Првом програму наше телевизије од 2 часа.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво