Романо Тхем

Невладина организација Praxis представила је резултате пројекта “Постигнућа и изазови у областима апатридије и дечјих бракова”.

Општине једнаких могућности у 2018. су Гаџин Хан, Сврљиг и Нови Сад. То значи да су своје средине учинили бољим и толерантнијим на различитости.

Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице, Програм Уједињених нација за развој и Волонтери Уједињених нација  у Србији објавили позив младим Ромима и Ромкињама за програм обуке за УН волонтере.

У лесковачком Народном позоришту у четвртак је одиграна позоришна представа о стрељању Рома у Араповој долини - "Мударде." Тим поводом, гост Света Рома је Зоран Саитовић председник организације Роса која је продуцирала представу.

Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]