Новости дана

У Мостару се одржава трилатерални састанак Босна и Херцеговина - Хрватска - Србија. Учествују председници Србије и Хрватске, Александар Вучић и Колинда Грабар Китаровић, председавајући Председништва Босне и Херцеговине Драган Човић и чланови Председништва Младен Иванић и Бакир Изетбеговић. Домаћин скупа, Драган Човић, рекао је да су теме опште и да су очекивања висока, а да је циљ постизање максимално добрих односа са суседима.

Скупштина Србије почела је прву седницу редовног пролећног заседања. На дневном реду  је више законских предлога, међу којима и Предлог закона о полицији и измене Закона о јавном реду и миру.

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун састао се у Пјонгјангу са високом делегацијом званичника Јужне Кореје, што је први такав састанак откако је  на власти 2011. године. Поручио је гостима како има чврсту вољу за снажан  помак у билатералним односима и да жели да лично напише нову историју о националном уједињењу са Јужном Корејом, јавили су севернокорејски медији.

Снег се топи, расте ниво река и опасност од изливања и поплава. На подручју Зајечара порастао је ниво Црног и Белог Тимока. Реке у нишком крају се повлаче, али се Јужна Морава излила у Ђунису и Каонику. На Косову и Метохији излила се река Лаб и поплавила неколико српских села. Најугроженији су мештани Прилужја, где је поплављено стотинак домаћинстава, а помоћ још не стиже. Штаб за ванредне ситуације затражио је да све службе координирају рад  како би се умањио ризик од поплава.

У знак сећања на недавно преминулог Небојшу Глоговца, Југословенска кинотека од данас до петка приказује филмове једног од највећих домаћих глумаца. Од 17 часова на програму је филм Небеска удица, два сата касније Убиство с предумишљајем, а у вечерњем термину, од 21 час, биће приказан филм Буре барута.

После повратка у Србију и освојене златне медаље на Светском првенству у Бирмингему, Ивану Шпановић и њен тим је примио председник Александар Вучић. У делегацији су били и чланови репрезентације Србије у стрељаштву, који су освојили медаље на недавно завршеном Европском првенству у Ђеру. Председник Вучић им је честитао на освојеним медаљама и нагласио да смо поносни на постигнуте резултате и  очекује  да ће српски спортисти на Олимпијади у Токију освојити 12 медаља.  Ивана Шпановић каже да би била незадовољна да није освојила злато.
Светској шампионки у подне је приређен дочек у Атлетској дворани на Бањици.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара