Доживети стоту

Геронтолошки центар Београд је установа социјалне заштите за пружање услуга смештаја, помоћи у кући, дневног боравка и клубова за активно старење. У том центру запослено је 1.200 људи. Они брину о неколико хиљада старијих суграђана. По броју корисника и запослених, Геронтолошки центар Београд једна је од највећих установа социјалне заштите на Балкану и добро место за живот и дружење у трећем добу.

О успесима, програмима подршке старијима и потешкоћама с којима се суочавају, за нашу емисију  говори директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић.

Емитоваћемо и репортерски запис Марине Бајић са Петог сајма за треће доба који је недавно окупио више хиљада пензионера из целе Србије. 

У рубрици за здравље  биће речи о значају редовне контроле и правилног узимања терапије за повишени крвни притисак. Зашто је важна сарадња пацијента и лекара и како се бира прави лек за хипертензију? На то ће указати проф. др  Бранислава Ивановић из Клинике за кардиологију Клиничког центра Србије.

Минуте за добру књигу издвојили смо за романе "Филијала" и "Зона" руског књижевника Сергеја Довлатова, а у историјској  радио-читанци ћемо се вратити у време када је књижевница и учитељица  Анђелија Станчић Спајић, почетком 20. века,  истраживала  порекло српског народа, тврдећи да је српски језик најстарији језик Библије.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво